AIESEC praksa – najbolja prilika pre početka radne karijere

eyup

Moje ime je Eyüp i dolazim iz Turske. Nakon 3 godine volontiranja u AIESEC-u, odlučio sam se sam da odem na Global Entrepreneur praksu u Kragujevac. Pre svega, Srbiju sam izabrao jer je predivna zemlja sa predivnim ljudima. S druge strane, praksa se činila izuzetno izazovnom i odlučio sam da napravim prvi korak.

Praksa je počela početkom jula. Moja očekivanja su bila da ću doći na regularnu praksu, obaviti svoj posao, steći iskustvo i vratiti se u Tursku. Međutim, Global Entrepreneur praksa je bila sve osim “obična”praksa. Članovi AIESEC-a u Kragujevcu su se pobrinuli da kvalitet prakse nadmaši sva moja očekivanja. Bilo nas je 24 iz različitih zemalja sveta i lokalna kancelarija Kragujevac je bila naš internacionalni dom.

hrhrhgr

Kompanija u kojoj sam obavljao praksu bavi se digitalnim marketingom i tokom iskustva od 8 nedelja, naučio sam mnogo stvari od menadžera koji su radili sa mnom. Najviše sam edukovao sam sebe, posebno kada je u pitanju marketing koji je budućnost sveta. Sve što sam naučio, koristiće mi do kraja života.

Tokom mog boravka u Srbiji, naučio sam mnogo o sebi i o drugim ljudima. Upoznao sam različite kulture, čuo različita mišljenja i poglede na svet. Sve to mi je pomoglo da se preobrazim i da se sa prakse vratim kao osoba sa novim stavovima i stanovištima. Zahvalan sam AIESEC-u što sam dobio priliku da menjam sebe, menjam svet, menjam druge ljude i, što je najvažnije, da razvijam liderstvo u svetu u kojem živim.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *