Stručne prakse u inostranstvu

Global Talent

AIESEC je globalna platforma za mlade ljude koja im omogućava da se razvijaju lično i profesionalno kroz program stručnih praksi.

Stručne prakse u inostranstvu!

Pridruži se programu AIESEC stručnih praksi i stekni veštine koje će ti pomoći u daljem karijernom putu!

BENEFITI

Šta dobijaš odlaskom

Profesionalno usmeravanje

Global Talent omogućava praktikantima da teorijsko znanje stečeno tokom formalnog obrazovanja primene u konkretnim poslovnim situacijama, kroz mentorsku podršku i aktivno učešće u timu sastavljenom od praktikanata širom sveta.

Upoznavanje novih kultura i radnog okruženja

Imaćeš priliku da istražuješ dinamiku svog tima, pravila organizacije i specifičnosti poslovnih procedura. Ovo iskustvo pruža priliku za izgradnju profesionalnih odnosa, uspostavljanje mreže unutar tima i organizacije i stvaranje pozitivnog radnog okruženja.

Da izazoveš sebe

Ako ne probaš i ne iskusiš nove stvari, nikada nećeš dostići svoj maksimum. Izazovii otkrij najbolju verziju sebe – uz AIESEC ćeš imati priliku da živiš samostalno u inostranstvu, istražuješ novu zemlju i turistička područja, naučiš nov jezik i stekneš veštine koje će ti pomoći u svakodnevnom životu i daljem karijernom usmerenju.
business 01-1000

prakse

Čekaju te stručne prakse u svakoj struci

Izaberi šta odgovara tvom usmerenju i ciljevima i pridruži se Global Talent Programu!

Information Tehnology

BUSINESS DEVELOPMENT

Marketing

ENGINEERING

BUSINESS ADMINISTRATION

SALES

Država

Praksi

aplikacija

Kako aplicirati za praksu

business-08

01

Korak

Napravi svoj nalog

Sign up-uj se na sajtu aiesec.org. U roku od 24h ćete neko kontaktirati da se dogovorite oko prvog sastanka.

business-11

02

Korak

Prvi sastanak

Vreme je da pronađemo idealnu praksu za tebe.

business-12

03

Korak

Apliciranje i proces selekcije

Vreme je da pošalješ motivaciono pismo, a nakon toga sledi intervju sa AIESEC-om iz zemlje za koju apliciraš. Ne brini, mi smo tu da ti pomognemo oko svega!

business-12

04

Korak

Spremi se!

Prošao si selekciju, pakuj torbe, a mi ćemo ti pomoći oko dokumenta.

mi smo tu

Uz AIESEC

AIESEC je uz tebe dok si u Srbiji i dok si na praksi, u bilo kom trenutku iskustva. Imaćeš osobu koja je odgovorna za tebe tokom celokupnog procesa apliciranja, a kasnije i prakse – kojoj ćeš moći da se obratiš za bilo kakvu pomoć i podršku.

AIESEC ti pomaže oko odlaska

Pomažemo ti da nađeš najjeftiniju kartu za transport, osiguranje i vizu.

Pronalazak prave prakse za tebe

Tu smo da pronađemo praksu koja odgovara tvojim ličnim i profesionalnim ciljevima.

Uključivanje u ostale AIESEC inicijative

Pored opisa aktivnosti koji stoji na samom opisu neke prakse, imaćeš priliku da budeš deo drugih AIESEC inicijativa kao što su okupljanja, izleti i događaji za predstavljanje različitih kultura.
business 01-1000

TESTEMONIAL

Vidi iskustvo drugih ljudi

Review

Praksa na Kipru

“Učestvovanje u AIESEC-ovoj stručnoj praksi na Kipru bilo je jedno od najboljih iskustava u mom profesionalnom razvoju. Ova platforma mi je pružila izuzetnu priliku da primenim i produbim svoje znanje u marketingu, i to u dinamičnom međunarodnom okruženju koje promoviše raznolikost i učenje kroz praksu.”

Ivan Dragović

Review

Praksa u Nemačkoj

“Ako ste se ikada zapitali kako je raditi ono što volite, svakodnevno biti u internacionalnom okruženju, iskusiti život u inostranstvu i proživeti najlepše dane, stručna praksa je sigurno pravi izbor za vas. Nemojte se plašiti ni sekunde, jer sve što sledi su prelepe uspomene, lični razvoj i prijatelji iz celog sveta.”

Teodora Jovanović

Review

Praksa u Turskoj

“Živite svoje snove kroz AIESEC praksu, gde sami oblikujete promene u lokalnoj zajednici. Iskustvo koje se pamti, veze koje traju, i doprinos koji ostavlja trajni pečat.”

Dejan Serbedžija

q&a

Najčešća pitanja

Odgovorili smo na često postavljana pitanja!
Da li moram da budem član organizacije da bih otišao na praksu?
Ne! Na praksu može da ide bilo koja osoba od 18 do 30 godina, bez obzira na članstvo u organizaciji, mesto stanovanja i da li studira ili ne.
Da li se praksa plaća?
Da. Na sajtu stoji zvaničan fee za praksu, a pored toga praktikant je odgovoran da pokrije i troškove transporta, osiguranja i vize ukoliko je neophodna. Sa druge strane, u zavisnosti od tipa prakse, može biti obezbeđen smeštaj, hrana ili stipendija za praktikanta.
Gde sve mogu da idem na praksu?
Možeš da ideš u bilo koju zemlju koju vidiš na sajtu! Međutim, neke od tih zemalja su naše partnerske zemlje sa kojima imamo bolju komunikaciju nego sa nekim drugim zemljama, pa možeš dobiti dodatnu pomoć i podršku, ali u opticaju je bilo koja prilika za koju smatraš da je najbolja za tebe.