Iskustvo koje je promenilo moja razmišljanja

Kada sam počela da se prijavljujem za AIESEC prakse imala sam jasan cilj- htela sam još da putujem, još da učim i još da se dokazujem i kad sam primljena u Češku nisam se ni razmišljala da li da prihvatim ili ne.
S obzirom na to da sam pre ove AIESEC prilike sezonski radila i živela u tri različite države, nisam ovu priliku u Češkoj shvatala kao nešto epohalno i posebno drugačije u mom životu. Međutim, čovek često pogreši u proračunu i iako sam mislila da se to ne može meni desiti ipak je posle samo nekoliko dana boravka u Brnu počelo da me bude sramota što sam ikada mislila da je Češka „skoro ista kao Srbija“. Dobila sam priliku da iskusim češki standard koji je svakako bliži nemačkom nego srpskom standardu, dobila sam priliku da radim u jednoj fantastičnoj multinacionalnoj i po svim standardima svetskoj firmi i od prvog radnog dana počela da zahvaljujem univerzumu što mi je poklopio sve dosad u životu da dođem i iskusim i ovaj svet.
Istog momenta sam se navikla na mnoštvo benefita koje mi pruža novo radno mesto, ali sam se navikla i da uživam u odličnom radnom kolektivu prepunom kulturnih razlika. Uz sve to, imala sam sreću da upoznam neverovatno kvalitetne ljude sa svih krajeva sveta sa kojima sa uživanjem provodim svaki slobodni momenat.
Ukratko, živim normalne stvari koje i dalje mnogima deluju nedostižno i shvatila sam da čak i ako sve krene po zlu već sutra ovo će i dalje biti jedna od najboljih stvari koje su mi se desile u životu jer me to i dalje može odvesti samo nečem većem i većem. Uz tu spoznaju sam ponovo dokazala sebi koliko puno mogu da postignem u životu samo ako se ohrabrim; a uz taj osećaj slobode i sopstvene jačine sve na ovom svetu dobija smisao.

Teodora Stojšin

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *