U misiji za radosno detinjstvo

AIESEC, najveća svetska organizacija vođena od strane studenata, partnerstvo sa kompanijom Dexy Co gradi od juna 2016. godine na projektu Međunarodno obdanište.

Projekat Međunarodno obdanište se odvija u predškolskim ustanovama u Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu i Beogradu sa ciljem da razbije predrasude, radi na zdravom razvoju dece i pruža im potporu za razvoj socijalnih veština.

Naime, mališani imaju priliku da rade sa studentima iz inostranstva u periodu od šest nedelja, upoznaju se sa drugim kulturama i na taj način razvijaju svoje socijalne veštine i kreativnost.

Kompanija Dexy Co, prepoznavši važnost i doprinos ovog projekta našoj zajednici, sarađuje sa AIESEC-om u misiji za radosno detinjstvo od juna 2016. godine.

Tokom prve realizacije projekta, obuhvaćeno je 50 vrtića širom Srbije, svakom vrtiću su donirane igračke usmerene na edukaciju i podsticanje kreativnosti. Pored toga, u okviru društvene odgovornosti zaposleni iz kompanije su se uključili i svojim radom dali dodatni doprinos i primer ustanovama time što su radili na uređivanju šest vrtića.

Ove godine od jula meseca realizujemo projekat sa čak 80 ustanova, a sve u želji da naš uticaj bude još veći.
Naši mališani će imati priliku da rade sa volonterima iz Turske, Tunisa, Brazila, Grčke i mnogih drugih zemalja.

Naša misija se ovde ne završava. Čeka nas još puno aktivnosti koje pripremamo ovog leta, a sve sa ciljem vršenja pozitivnog uticaja na naše mališane.

Verujemo da kroz ovu saradnju naš doprinos zajednici dobija sve veće razmere.

U misiji za radosno detnjistvo, Dexy Co i AIESEC!

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *