Šta o srpskoj slavi kaže Egipćanin koji boravi u Novom Sadu

 

Ovog leta studenti iz inostranstva imali su priliku da volontiraju na projektima koji se održavaju u nekoliko gradova širom Srbije. Jedan od njih je Mino koji se trenutno nalazi u Novom Sadu i učesnik je projekta International Kindergarten. Njegove utiske o projektu, ljudima u Srbji i jednom srpskom brendu možete pročitati u nastavku.

Zovem se Mino Safwat, dolazim iz Egipta i trenutno živim u Italiji, studiram Inženjerski Menadžment na Politehničkom Univerzitetu u Milanu. Ja sam osoba koja voli da istražuje različite kulture, budući da do sada nisam upoznao nijednu osobu iz Srbije, shvatio sam da je ovo odlična prilika da posetim vašu zemlju, upoznam vaše ljude, istražim nova mesta.

Aplicirao sam za projekat u vrtiću. Radim tri sata dnevno, od 9h do 12h, deca su super i pametna, ono što sam zapazio je da niko od vaspitača ne govori tečno engleski, ali nije strašno, jer uspevamo da se dogovorimo oko svega. Moj radni dan sadrži igranje žmurki (čime sam se oduševio), gledanje crtanih filmova, zatim pokušavam da ih naučim po neku reč na Engleskom jeziku i ponekad crtamo neke zanimljive delove iz crtanih filmova koje su oni zapazili.


Jako sam zavoleo vašu zemlju, posebno Novi Sad. Ljudi su ovde jako ljubazni, hrana je odlična, jednom sam bio pozvan kod prijatelja na slavu, jeo sam tradicionalnu hranu i od tada prijatelja stalno pitam da li će uskoro biti opet neka slava.

Preporučujem AIESEC iskustvo svakoj mladoj osobi, jer nam omogućava da upoznamo osobe sličnih godina iz različitih zemalja i razmišljanja. Samim tim, uvećavamo svoje sposobnosti da bismo bili još otvoreniji i prihvatali razlike. Takođe, preporučujem svima praksu u Srbiji, zbog ljubaznih ljudi, lepog vremena, ukusne hrane i zbog lepih devojaka.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *