Vremenska prognoza za leto 2017. – Vreme je da otkriješ svoje talente!

Jul je, 40 stepeni i celog leta planiraš da ostaneš u gradu. Nisu ti dovoljni festivali, lokalna gradska kupališta i kafići u kojima tražiš spas od vrtoglavih vrućina. Čak se i ispitni rok završio i zvanično više nemaš nijedan izgovor da ne počneš da radiš na svom ličnom razvoju i usavršavanju. Zašto ovog leta ne bi uradio nešto za sebe?

U nastavku teksta donosimo iskustva naših članova iz lokalnih kancelarija širom Srbije. Oni su odlučili da rade na svom razvoju, da utiču na lokalnu zajednicu i da stvaraju promene u gradu, da znanja stečena na fakultetu primene u praksi. Angažovanje u organizaciji pomoglo im je da shvate u čemu su dobri, a na čemu treba da rade. Njihovi utisci o AIESEC- u slede:

 

U početku  je cela ta priča bila nova za mene i nisam baš mogao da sklopim celu sliku o čemu se zapravo radi, znatiželjnost koja se javila tada me je vukla ka tome da želim da shvatim koncept organizacije što pre, što je kasnije iniciralo da se zapitam:  “Da li je moguće da ja ranije nisam čuo za AIESEC?” Jer da sam čuo ranije definitivno bih postupio isto, želeo bih da postanem deo te priče!

AIESEC dozvoljava greške jer se na greškama uči i postaje lider. Oformljavanje lidera jeste AIESEC-ov glavni fokus i misija. Sama istorija i razvoj organizacije preko 50 godina govori sama za sebe rezultatima i uticajem na svet i mlade do danas čiji sam svedok. Kroz vreme koje sam provodio i koje provodim u AIESEC-u upoznao sam mnogo novih ljudi, različitih tipova i stilova života ali to nije uticalo ni na kakav međusobni odnos, jer se u organizaciji svi podržavaju. Podrške uvek ima, ljudi kojima ste okruženi su tu za vas, da vas saslušaju, posavetuju, informišu.

                                                                                                                                                                                                         Filip Stanković, Niš

 

AIESEC za mene predstavlja drugu porodicu. Pomisao da svi težimo istom cilju je neverovatna, svaki član kog sam upoznala je drugačiji, poseban, od svakog sam naučila nešto novo. AIESEC je prva organizacija koja mi je pružila da doživim internacionalno iskustvo u svom gradu, da pijem kafu sa devojkom iz Brazila, odem u provod sa dečkom iz Japana.

U toku rada imala sam priliku da sarađujem sa različitim institucijama, da po prvi put planiram i dajem ideje za različite projekte. Dobila sam priliku da budem drugačija od ostalih studenata, da izađem iz svoje zone komfora i radim na svom ličnom i profesionalnom razvoju.

 

 

Milica Klještan, Kragujevac

 

Na AIESEC sam naišla u periodu kada je moj lični i profesionalni razvoj stagnirao i kada sam shvatila da fakultet ne može da mi pruži sve što mi je potrebno da bih stekla nezavisnost nakon završetka svojih studija. Prilike koje su mi se ukazale kao članu AIESEC-a pomogle su mi da bolje razumem svet u koji treba da kročim kroz par godina, omogućile su mi da nastavim da izazivam sebe i da radim na svom znanju i veštinama. 

Kroz ceo proces bolje sam upoznala sebe i uvidela sam koje su moje sposobnosti i ono što je najbitnije stekla sam prijatelje koji će mi ostati podrška kroz ceo život, jer sa ljudima s jer sa ljudima sa kojima prođeš kroz najteže i najlepše momente ostaneš uvek povezan.

Ana Tomić, Beograd

 

Ono što me je na početku privuklo jesu produkti AIESEC-a  – prakse, ali ono što me je zadržalo je mnogo više od toga. Pravu vrednost svega spoznate tek kad shvatite da će vas AIESEC sutra spremiti  ne samo za poslovni intervju, već  ćete u njemu razviti i mnoge veštine i kompetencije koje ne mogu da se ne primete i po kojima ne možete da se ne istaknete pred budućim poslodavcima. Vremenom zaista postajete mladi lider, sa uticajem na druge, ali još bolje, sa uticajem na sebe. Naravno, potreban je rad, ali što više radite, to više učite, razvijate se. Najbolje je što se to odvija dok ste okruženi ljudima nalik vama, koji su ambiciozni, svestrani, pametni  i zanimljivi mladi ljudi, vođeni nekim višim ciljevima i željama. Svi veruju u isto – da se svet prvo mora razumeti, a potom i menjati, tako što promena počinje sa svakim od nas. Gandi reče  – be the change you wish to see in the world – pa vas ja ovim putem na to i izazivam!

Aleksandra Pavić, Novi Sad

 

Oduvek sam bila jako odgovorna i dobra u organizaciji svog vremena, AIESEC mi je pomogao da te svoje vrline unapredim i primenim u realnim situacijama. Takođe mi je omogućio da znanje stečeno na fakultetu primenim u oblastima koje me interesuju i u kojima imam mnogo prostora za napredak i učenje.

Imam mogućnost da sarađujem sa svim medijskim kućama u Srbiji, vodećim marketinškim agencijama i liderima u oblasti marketinga od kojih imam čast da učim i stičem znanje.

 

Nevena Mitrić, Beograd

 

Ukoliko i vi želite da doživite iskustvo kao Nevena, Aleksandra, Ana, Filip i Milica prijavite se za članstvo u AIESEC-u. Prijave su otvorene još nekoliko dana, nemojte propustiti priliku da postanete član najveće organizacije mladih na svetu! Link ka prijavi: bit.ly/postajemclan

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *