Accelerate Serbia

Ubrzaj rast svog biznisa uz pomoć talenata iz inostranstva

Šta je Accelerate Serbia?

Accelerate Serbia deo je globalnog AIESEC-ovog programa stručnih dolazećih praksi Global Talent. Cilj ovog programa praksi je da mladima pruži praktično iskustvo kroz rad u inostranoj kompaniji kako bi se lično i profesionalno. Accelerate Serbia, kao deo ove globalne inicijative, teži da kroz dolazak inostranih praktikanata u domaće kompanije, podstiče razvoj kompanije, zaposlenih i kroz nove ideje i trendove iz inostranstva utiče na celokupan razvoj kompanija u Srbiji.

U kojim gradovima se održava?

Beograd, Novi sad, Niš, Kragujevac, Subotica

BENEFITI

Šta vi dobijate?

Mlade lidere koji znaju šta žele.

Talent acquisition

Program praksi pruža pristup internacionalnim talentima i olakšava pristup mladima širom sveta. Ceo proces selekcije pokriven je od strane AIESEC-a. Biramo najbolje kandidate za Vas, a konačnu odluku donosite VI!

Razvoj zaposlenih

Dolaskom inostranih praktikanata, zaposleni uče kako da rade u timovima, da prenesu znanje, da budu mentori, razvijaju engleski jezik. Zaposleni u kompaniji se povezuju sa inostranstvom i razvijaju liderstvo kod sebe, ali i kod drugih.

Unapređivanje radne atmosfere

Atmosfera u kompaniji se obogaćuje i postaje dinamičnija. Kroz različite inovativne ideje, poglede na stvari, obrazovni sistem i kulturu praktikanta, vaša kompanija ima veću šansu da postane konkurentnija na tržištu.
business 01-1000

Obogatite svoju kompaniju globalnim iskustvom – pridružite se Accelerate Serbia programu!

prakse

Čekaju te stručne prakse u svakoj struci

Razmena od nastanka programa 2015. Godine

Partnera na nivou Srbije

Naša podrška tokom programa praksi:

 

  • Promocija prakse i selekcija kandidata

    AIESEC postoji u više od 100 zemalja sveta, među kojima na godišnjem nivou stvara nova i obnavlja stara partnerstva za razmene studenata. Sklapanjem saradnje sa inostranim zemljama, AIESEC u Srbiji formira plan promocije praksi dostupnih u partnerskim kompanijama, atrakciju mladih talenata i nakon toga selekciju kandidata koji pokažu motivaciju i želju da svoju praksu provedu u Srbiji. Uz AIESEC mrežu moguće je pristupiti talentima iz raznih partnerskih zemalja među kojima se ističu Turska, Tunis, Egipat, Italija, Grčka, Portugal, Brazil i druge.

 

  • Smeštaj

    AIESEC se brine o pronalasku smeštaja praktikanta kako bi im pružio ugodno iskustvo tokom boravka. AIESEC radi na pronalaženju adekvatnih smeštajnih opcija koje će zadovoljiti potrebe i preferencije praktikanata, kako bi oni mogli da se fokusiraju na svoje aktivnosti i maksimalno iskoriste svoje iskustvo u kompaniji.

 

  • Podrška praktikantu

    Pre same realizacije prakse u kompaniji AIESEC pruža podršku tokom pripreme praktikanta za dolazak u kompaniju, od vize, dokumenata, avionske karte do pripreme za rad u samoj kompaniji zajedno sa mentorom. Podrška se nastavlja tokom realizacije prakse tako što AIESEC pruža sve informacije i podršku o životu u Srbiji, doček i ispraćaj sa aerodroma, kao i sastanke na kojima prati iskustvo praktikanta i partnerske kompanije iz nedelje u nedelju. Zajedno sa partnerskom kompanijom, praktikantu pružamo prostor za lični i profesionalni razvoj.

mi smo tu

Talenat koji možemo da ti pronađemo

]

BUSINESS ADMINISTRATION & DEVELOPMENT

Business administration, Economics, Human resources, International trade, Sales

]

MARKETING

Communication & journalism, Design, Economics, Graphic design, Marketing, Public relations
]

IT

Computer Engineering, Computer Sciences, Design, Software development and programming
]

FINANCE

Accounting, Business administration, Finance

]

ENGINEERING

Industrial Engineering, Electrical Engineering, Electronics engineering, Chemical Engineering, Mechanical Engineering
business 01-1000

TESTEMONIJALI

Vidi iskustvo partnera i praktikanata

Review

Praksa u kompaniji GMP Gramont

“Period od ovih 6 nedelja za nas je bilo izuzetno iskustvo. Pre svega smo unapredili našu multikulturalnost i prilagodili način rada i razmišljanja u odnosu mlade strane praktikante. Svi su bili jako zadovoljni s obzirom da su praktikanti unosili dodatnu pozitivnu energiju u naše već pozitivno okruženje. Mi smo ovde kao jedna porodica, a Daniel i Ali su nam bili veoma dragi gosti. Svidja mi se što je projekat nazvan Accelerate Serbia. Mislim da je ovo pravi način da približimo Srbiju evropskoj praksi i da se prevaziđu kulturološke barijere i razlike”

Davor, Direktor GMP Gramonta-NS

Review

Iskustvo praktikantkinje sa prakse

“It takes only 2 luggage and 1 flight ticket to break the ice and get out of your comfort zone but the experience afterwards is totally priceless. Personally speaking, this opportunity is a dream coming true to live an experience abroad, challenging myself, learning from people with different backgrounds, creating connections…Still, in the professional scope, I consider myself extremely fortunate for being in an environment that fosters my development in a creative and innovative way. I was surrounded by brilliant people who were really receptive and attentive to my arrival at the company and people from AIESEC organisation who made this experience the best experience in my life..”

Aíssa Braga, Business Management Student from Spain