fbpx
AIESEC i Coca-Cola HBC – ljubav na prvi pogled

AIESEC i Coca-Cola HBC – ljubav na prvi pogled

  • Coca-Cola HBC
  • Coca-Cola HBC

Moj prvi susret sa Fakultetom organizacionih nauka (koji sam kasnije upisala i završila) bio je sastanak svih članova kancelarije na koji me povela sestra, koja je bila član AIESEC-a. Puna sala mladih ljudi, sa fenomenalnom enegrijom koji rade mnogo stvari kako bi učinili ovaj svet boljim i lepšim mestom.

Od prvog dana na fakultetu bila sam član AIESEC-a i to je trajalo do kraja mog studiranja.

AIESEC mi je doneo pre svega puno prijatelja, mnogo divnih iskustava i uspomena, puno znanja o HR-u (koji sam u AIESEC-u otkrila i time se bavim već 8 godina), puno znanja i veština o timskom radu, vođenju ljudi, iskustva u radu sa različitim tipovima ljudi i jednu kumu. ❤

Ovaj period mog života bio je ispunjen značajnim i dragim uspomenama, previše da bih mogla da izdvojim jedno.

Na samom početku članstva sam u okviru Lokalne kancelarije na FON-u radila na različitim projektima koji su uglavnom uključivali internacionalizam i razvoj kulturnog razumevanja, mesec dana sam čak i bila deo Lokalne kancelarije u Portu i radila sa njihovim članovima i studentima. Nakon toga, postala sam deo tima koji je vodio lokalnu kancelariju FON i bila sam zadužena za obuku i razvoj ljudi. Posle toga priključila sam se nacionalnom timu AIESEC-a u Srbiji i bila zadužena za HR. Svoje fenomenalno AIESEC iskustvo završila sam vodeći nacionalnu kancelariju AIESEC-a Srbije i moj tim od sjajnih 5 žena.

AIESEC mi je jako doprinelo da se pripremim za svoju karijeru. Razvila sam soft veštine koje su jako bitne za radno okruženje i poslodavce, a koje na studijama nemamo priliku da razvijamo. Kroz praktičan rad na projektima, kroz vođenje timova, pravljenje planova i strategije za lokalnu i nacionalnu kancelariju jako sam puno naučila o bitnosti biranja prioriteta, sinergije, saradnje i komunikacije kao ključnih stvari za postizanje rezultata.

Sve sto sam naučila u AIESEC-u i dan danas mi jako puno pomaže u poslu. AIESEC funkcioniše na jako sličan način kao i sve velike kompanije, samo što vam AIESEC daje više prostora da vežbate i učite nego što to omogućavaju korporacije. Sigurna sam da su mi veštine i znanje stečeno u AIESEC-u bile ključna prednost pri zaposlenju u odnosu na druge kandidate.

Tako je i bilo kada sam konkurisala za posao u Coca-Cola HBC Srbija. Došla na poziciju HR specijaliste za sistem snabdevanja, gde sam se vremenom razvijala do pozicije HR biznis partnera za sistem snabdevanja, a nakon toga preuzela poziciju HR biznis partnera za funcije podrške i razvoj organizacione kulture i brendiranja poslodavca.

Kada se osvrnem na svoje vreme u AIESEC-u i početak moje karijere mislim da članstvo u ovoj organizaciji bio pravi izbor za mene, iako je to mnogo puta zahtevalo odricanje od drugih stvari, jer dan ipak traje samo 24h.

Toplo bih preporučila svim mladima da, ako se pronađu u AIESEC-u i dele njegove vrednosti i viziju, se pridruže toj sjajnoj grupi ljudi, ogromnoj pozitivnoj energiji i neka zajedno menjaju ovaj svet i učine ga boljim mestom za sve nas!

Na kraju krajeva… it’s up to you!

 

Maja Pešić, HR Manager for Support Functions and Organizational Development

Karijera, Ostalo