fbpx
Global Host

Global Host

Šta je Global Host program?

Global Host je projekat koji ti pruža priliku da ugostiš volontera iz inostranstva koji radi na nekom od AIESEC-ovih projekata u Srbiji. Svake godine, organizujemo velikih broj praksi kako za mlade iz Srbije, tako i za mlade koji dolaze iz celog sveta u našu zemlju! Ovog leta, došli smo na ideju da mlade koji dolaze u Srbiju, bliže upoznamo sa našom tradicijom, kulturom, običajima, hranom i generalno načinom života. Tu ti stupaš na scenu! Pomozi nam da Srbiju predstavimo u najboljem svetlu i time doprinesemo načinu na koji mladi posmatraju našu zemlju!

Global HOST će biti dostupan 2021. godine, kada počne realizacija praksi!

Lela, Srbija
Ovo dvoje divnih ljudi imali su velikog uticaja na moju porodicu, mene, ali i decu sa kojom su radili u Zvečanskoj na svom projektu. Zahvaljujući njima, odlučila sam da ugostim još volontera, pa je tako moj dom bio dom i
Lela
Sa volonterima koje je ugostila
Jovana, Italija
Preko nedelje bismo započinjali dane uz espresso s nogu tik pred odlazak na posao, a završavali ih sa večerom koju bismo često i zajedno pripremali. Nakon večere bismo vodili najrazličitije razgovore koje ću uvek pamtiti: od deljenja naših dnevnih doživljaja
Azza, Srbija
These people made everything to make me feel like I am home, and I really was home. They have become my second family, I will never forget them and I will visit them, again and again.
Azza
sa svojom host porodicom u Beogradu

Šta ti dobijaš?

  • Upoznaćeš novu kulturu. Ne postoji bolji način da upoznaš nečiju kulturu od toga da stvarno i živiš sa tom osobom, bar na neko vreme.
  • Steći ćeš nove prijatelje. Zamisli da kad odlučiš da otputuješ negde, umesto da plaćaš smeštaj, imaš prijatelja kod kog možeš da ostaneš, koji ti može pokazati grad i odvesti na najbolja “lokalna mesta”.
  • Unapredićeš komunikaciju na engleskom ili nekom drugom stranom jeziku.
  • Imaćeš osećaj “da radiš pravu stvar”. U ljudskoj je prirodi da se oseća ispunjeno i srećno dok pomaže drugoj osobi.
  • Moći ćeš da učestvuješ na AIESEC-ovim aktivnostima tokom leta. Svakog leta imamo 150+ volontera iz celog sveta, kojima organizujemo različite aktivnosti i događaje. Kao naš domaćin, imaćeš priliku da se upoznaš sa ostalim volonterima i učestvuješ u svim zajedničkim aktivnostima i druženjima.
global host

Koji su uslovi?

  • Potrebno je da obezbediš smeštaj za tvog gosta. Mesto za spavanje, odmor i obavljanje svakodnevnih potreba.
  • Besplatan pristup servisima/uslugama, kao što su voda, struja, internet, kao i korišćenje kuhinje.
  • Bar jedan od članova porodice mora da zna engleski jezik (ili maternji jezik volontera.)
global host
1. Popuni prijavni formular

Klikom na dugme prijavi se, otvoriće ti se forma gde se možeš prijaviti za Global Host program. Veoma je važno da popuniš ceo prijavni formular.

2. Očekuj poziv iz AIESEC-a

Neko iz AIESEC-a u tvom gradu će te kontaktirati, kako biste dogovorili termin za jedan sastanak, na kom ćeš moći da pitaš sve što te interesuje.

3. Sastanak

Ovde ćemo proći kroz detalje o programu. Takođe, želimo da vidimo da li su ispunjeni svi uslovi za tvoje učešće na Global Host programu.

4. Potpisivanje ugovora

Nakon sastanka, ukoliko sve bude okej, potpisaćemo ugovor, u kom ćemo definisati prava i obaveze između AIESEC-a i tebe.

5. Odabir volontera

Naši volonteri će snimiti video u kom će se predstaviti i reći zašto dolaze u Srbiji. Na osnovu tog videa, moći ćeš da odabereš svog gosta.

6. Skype sastanak i doček volontera

Nakon što odlučiš koga ćeš ugostiti, organizovaćemo skype sastanak, gde ćeš moći da upoznaš svog gosta pre dolaska u Srbiju.

Global HOST će biti dostupan 2021. godine, kada počne realizacija praksi!
Najčešća pitanja

Host ili svetski domaćin, kako mi volimo da zovemo, može biti svaka punoletna osoba.
Da, program je potpuno besplatan.
Najkraći vremenski period da ugostite nekoga je 3 nedelje, a najduži 6 nedelja.
Da, naravno da možeš. Nakon što budu prihvaćeni na neku od naših praksi, volonteri će snimiti video gde će se predstaviti, reći zašto su odabrali Srbiju i zašto bi trebalo da ih ugostiš. Moći ćeš da pogledaš te video klipove i da na osnovu njih odlučiś koga ćeš ugostiti.