fbpx
Global Volunteer

Global Volunteer

Ako mi ne menjamo svet, ko će?

 Global Volunteer program praksi je globalna prilika za mlade koji žele da rade na svom ličnom razvoju i naprave pozitivan uticaj u svetu. Možeš izabrati svoj projekat u trajanju od 6 do 12 nedelja u 80+ zemalja u kojima postoji AIESEC kao što su Italija, Španija, Češka, Turska, Tunis…

Upoznaj novu kulturu

Ne postoji ništa slično tome kada si u potpuno novoj novoj zemlji, kada u njoj živiš i volontiraš sa ljudima širom sveta. Zamisli šta sve možeš naučiti!

Ostavi svoj trag

Ako želiš da napraviš promenu u svetu, moraš napraviti prvi korak. Daj svoj doprinos ostvarenju Ciljeva Održivog razvoja i pokušaj da rešiš određen problem u svetu koji te najviše pogađa.

Izađi iz svoje zone komfora

Ako ne probaš i ne iskusiš nove stvari, nikada nećeš dostići svoj maksimum. Izazovi sebe i otkrij najbolju verziju sebe.

Selena Ajkunić
Volonterska praksa Aiesec mi se učinila kao idealna prilika za upoznavanje novih ljudi, njihovih kultura, kao i njihovog načina života. Sve ovo sam i doživela na svojoj volonterskoj praksi u Pragu, ali pored toga stekla sam i ogromno iskustvo u radu sa
Selena Ajkunić
volonterska praksa Češka, Prag

Nataša Despotović
Često se kao poruka svake prakse pominje to da treba uvek da utičemo na druge ali i pored toga dosta nas nije spremno da rizikuje, iskorači i izadje iz zone komfora onda kada je to najpotrebnije. Ali, kao razlog za to je
Nataša Despotović
volonterska praksa u Ras Jebel, Tunis

Ana i Elena
Tokom cele prakse nekako nismo bile svesne da  naša predavanja mogu značajno uticati na učenike kojima predajemo.  Shvatile smo koliki je naš doprinos bio tek na samom kraju kada smo dobile komentare od svakog učenika ponaosob, kada smo videle da je svako
Ana i Elena
volonterska praksa

Volontiraj kako bi pomogao u ostvarenju Globalnih ciljeva

Zašto organizujemo Global Volunteer program praksi?

Global Volunteer program praksi širom sveta postoji zato što smo kao AIESEC odlučili da ono što radimo bude u skladu sa onim što je svetu potrebno. Zalažemo se za kreiranje pokreta mladih koji će ostvariti 17 ciljeva održivog razvoja do 2030.

Sve ovo čini našu inicijativu pod nazim Mladi za Globalne Ciljeve koja ima za cilj da aktivira mlade ljude u pravcu ostvarenja ciljeva održivog razvoja.

Šta ti dobijaš?

  • Doći ćeš u interakciju sa najrazličititijim ljudima kako bi ostvario/la viši cilj. Na taj način, svojim primerom, uključićeš i druge u ostvarenju tog cilja.
  • Volontiranje u inostranstvu nije lako, ali svi izazovi i iskustva čine to vrednim truda. Na taj način naučićeš kako da u svakoj situaciji tragaš za najboljim rešenjem.
  • Davati doprinos i videti svoj uticaj u realnom vremenu će ti pokazati da zaista možeš da napraviš promenu u svetu.
  • Otići izvan toga šta znaš otvara novi svet za tebe. Na praksi ćeš definisati svoje vrednosti, istražiti svoja interesovanja i želje i postati svestan/na sebe.

Koji su uslovi?

  • Potrebno je da imaš od 18 do 30 godina.
  • Moraš da znaš da komuniciraš i pišeš na engleskom jeziku, i nije potreban nikakv sertifikat.
  • Da imaš volju da se lično razvijaš i pozitivno utičeš na društvo.

80+

Zemalja pokriveno

33,000+

Realizovanih praksi prošle godine

10,000+

Partnerskih organizacija

1. Napravi svoj profil

Klikom na dugme prijavi se, otvoriće ti se opcija na sajtu da napravis svoj profil gde se možeš prijaviti.

*Local office podrazumeva fakultet na kojem studiraš

2. Očekuj poziv iz AIESEC-a

Neko iz AIESEC-a u tvom gradu će te kontaktirati, kako biste dogovorili termin za informativni sastanak.

3. Informativni sastanak

Ovde ćemo proći kroz detalje programa, kako proces dobijanja prakse izgleda i odgovoriti na sva tvoja pitanja koja imaš. Posle sastanka možeš odlučiti da li želiš da ideš na praksu.

Najčešća pitanja


Naravno da možeš. Trenutno postoje prakse u preko 125 zemalja. Neke od tih zemalja su Rumunija, Portugal, Gruzija i Češka Republika…
Na projektu ćeš biti okružen/a drugim praktikantima iz različitih zemalja koji su isto došli na svoju Global Vounteer praksu. Pored toga ćeš imati i podršku od AIESEC-ovaca iz te zemlje gde obavljaš svoju praksu.
Radno vreme na praksi varira između 10 i 25 sati nedeljno u zavisnosti od projekta i zemlje u kojoj obavljaš praksu.
Status studenta nije uslov za samu praksu.
Cena Global Volunteer programa je 110 evra. Potpisivanje ugovora i plaćanje se dešava tek nakon što si prihvaćen/a za svoju praksu.
Na svakoj Global Volunteer praksi ti je obezbeđen šmestaj. Pred praksu ti je obezbeđen izrada CV-ja, priprema za intervju i pripremni seminar pred praksu gde ćeš upoznati i druge volontere.
Smeštaj zavisi od zemlje i samog projketa na koji ideš. To može biti u kući sa drugim praktikantima, studentski dom, hostel ili kod porodice koja želi da te host-uje kod njih.
Karta i viza nisu obezbeđene od strane AIESEC-a, ali će ti AIESEC pomoći da nađeš najpovoljnije opcije za sebe.
Prethodna iskustva možeš videti na našim društvenima mrežama i isto tako na samom sajtu možeš pročitati blog-ove ljudi koji su već bili na svojoj praksi.

p