Budi promena koju želiš da vidiš u svetu.

Global Volunteer

Global Volunteer je program razmena koji pruža priliku mladim ljudima da volontiraju u inostranstvu i učestvuju u različitim projektima i inicijativama vezanim za ciljeve održivog razvoja u različitim zemljama.

Volontiraj uz AIESEC!

Pridruži se nekom od AIESEC volonterskih projekata. Razvij liderstvo u sebi i drugima kroz internacionalno iskustvo!

BENEFITI

Šta dobijaš odlaskom

Upoznaćeš nove ljude različitih kultura i interesovanja

Ne postoji ništa slično tome kada si u potpuno novoj novoj zemlji, kada u njoj živiš i volontiraš sa ljudima širom sveta. Prijateljstva koja formiraš na samoj praksi, održavaju se kroz ceo život, ako pitate naše volontere.

Priliku da utičeš na svet

Ako želiš da napraviš promenu u svetu, moraš načiniti prvi korak. Ovo je prilika da ostvariš pozitivan uticaj na zajednicu i sopstveno okruženje kroz projekat po izboru – bilo da je u pitanju rad sa mladima, podizanje ekološke svesti, radionice o rodnoj ravnopravnosti i nejednakosti, ili ekonomski rast i razvoj kroz preduzetničke projekte i ideje.

Da izazoveš sebe

Ako ne probaš i ne iskusiš nove stvari, nikada nećeš dostići svoj maksimum. Izazovi i otkrij najbolju verziju sebe – uz AIESEC ćeš imati priliku da živiš samostalno u inostranstvu zajedno sa drugim praktikantima, istražuješ novu zemlju i turistička područja, naučiš nov jezik i stekneš veštine koje će ti pomoći u svakodnevnom životu.
business 01-1000

prakse

Svaki projekat je fokusiran na jedan od 17 ciljeva održivog razvoja.

Država

Praksi

aplikacija

Kako aplicirati za praksu

business-08

01

Korak

Napravi svoj nalog

Sign up-uj se na sajtu aiesec.org. U roku od 24h ćete neko kontaktirati da se dogovorite oko prvog sastanka.

business-11

02

Korak

Prvi sastanak

Vreme je da pronađemo idealnu praksu za tebe.

business-12

03

Korak

Apliciranje i proces selekcije

Vreme je da pošalješ motivaciono pismo, a nakon toga sledi intervju sa AIESEC-om iz zemlje za koju apliciraš. Ne brini, mi smo tu da ti pomognemo oko svega!

business-12

04

Korak

Spremi se!

Prošao si selekciju, pakuj torbe, a mi ćemo ti pomoći oko dokumenta.

mi smo tu

Uz AIESEC

AIESEC je uz tebe dok si u Srbiji i dok si na praksi, u bilo kom trenutku iskustva. Imaćeš osobu koja je odgovorna za tebe tokom celokupnog procesa apliciranja, a kasnije i prakse – kojoj ćeš moći da se obratiš za bilo kakvu pomoć i podršku.

AIESEC ti pomaže oko odlaska

Pomažemo ti da nađeš najjeftiniju kartu za transport, osiguranje i vizu ukoliko je potrebna za praksu.

Pronalazak prave prakse za tebe

Tu smo da pronađemo praksu koja odgovara tvojim ličnim i profesionalnim ciljevima.

Uključivanje u ostale AIESEC inicijative

Pored opisa aktivnosti koji stoji na samom opisu neke prakse, imaćeš priliku da budeš deo drugih AIESEC inicijativa kao što su okupljanja, izleti i događaji za predstavljanje različitih kultura.
business 01-1000

TESTEMONIAL

Vidi iskustvo drugih ljudi

Praksa u Turskoj

“Volonterska praksa u Turskoj mi je zaista jedno od najvrednijih iskustava u životu.
Veliki je korak uputiti se sam u nepoznatu državu, ali upravo u tome i jeste čar!
Predivan je osećaj biti okružen mladima iz različitih zemalja i kultura, a istovremeno upoznavati običaje lokalaca. Bila je velika privilegija raditi sa mladima u školi jezika i uticati na njih kroz sve naše razgovore i projekte, a ono što nisam očekivala je da su i oni mnogo uticali na mene i proširili mi svest o njihovoj zemlji, prilikama i načinu života! Ovakve prilike se ne propuštaju dok ste mladi, jer se posle neće pružati, a donose vam i više nego što možete zamisliti.”

Elena Gvoka

Praksa u Keniji

“AIESEC praksa u Keniji me je naučila da se više smejem, verujem, obraćam pažnju na sitnice i budem zahvalna istim. Ako želiš poznanstva iz celoga sveta i avanturu koja će ti večno ostati urezana u srcu, zavrti globus, spakuj kofere i otpočni svoju praksu.”

Jovanka Mandarić

Praksa na Šri Lanci

“Odlučio sam da odem na Šri Lanku zato što sam želeo da vidim kako je to živeti potpuno sam u toliko dalekoj i različitoj državi. Nisam se nadao da ću na praksi steći toliki broj prijatelja po celom svetu i da ću se snaći tako dobro bez ikoga meni poznatog, ali upravo zato i ohrabrujem sve ljude da odu na iskustva koja ih malo plaše jer su takva uvek najbolja i najviše se izvuče iz istih.”

Relja Jovanović

q&a

Najčešća pitanja

Odgovorili smo na često postavljana pitanja!
Da li moram da budem član organizacije da bih otišao na praksu?
Ne! Na praksu može da ide bilo koja osoba od 18 do 30 godina, bez obzira na članstvo u organizaciji, mesto stanovanja i da li studira ili ne.
Da li se praksa plaća?
Da. Na sajtu stoji zvaničan fee za praksu, a pored toga praktikant je odgovoran da pokrije i troškove transporta, osiguranja i vize ukoliko je neophodna. Sa druge strane, u zavisnosti od tipa prakse, može biti obezbeđen smeštaj, hrana ili stipendija za praktikanta.
Gde sve mogu da idem na praksu?
Možeš da ideš u bilo koju zemlju koju vidiš na sajtu! Međutim, neke od tih zemalja su naše partnerske zemlje sa kojima imamo bolju komunikaciju nego sa nekim drugim zemljama, pa možeš dobiti dodatnu pomoć i podršku, ali u opticaju je bilo koja prilika za koju smatraš da je najbolja za tebe.