fbpx
KORPORACIJA ILI START UP – KOJI IZBOR JE PRAVI?

KORPORACIJA ILI START UP – KOJI IZBOR JE PRAVI?

  • Delhaize Serbia
  • Delhaize Serbia

Od naranijeg detinjstva nas pitaju šta ćemo biti kada porastemo. I dok je to pitanje uzbudljivo za nas kao decu jer nam odrasli daju priliku da sanjamo o brizi koju ćemo pružiti životinjama kao veterinari, ili divljenju koje će nam drugi ukazati kada budemo odvažni astronauti, uzbudljivo je i za odrasle koji nas pitaju jer ih na trenutak vraćamo u sećanja na sopstvene dileme iz detinjstva, kada se sve činilo moguće i lako.

Kada odrastemo ispostavi se da pripadamo jednoj od dve grupe: onoj koja je pratila svoje snove iz detinjstva i već obavlja treću praksu uz iskusnog veterinara ili onoj koja zna da će se baviti zanimanjem stečenim na fakultetu, ali ne zna ni gde ni u kom obliku, čak ni da li želi da radi u korporaciji ili bude deo startup-a*. Ukoliko ste deo prve grupe, ovaj tekst nije za vas, ali svakako možete da nastavite da čitate o mom iskustvu, a ukoliko ste deo druge grupe – apsolutno vas razumem i zato sledi moja priča i pitanja koja mogu da vam pomognu da razrešite svoje dileme.

Ja sam znala tačno šta želim da studiram – politiku i poslovno i neprofitno upravljanje (double major). Ali kako se moje osnovno visoko obrazovanje bližilo (uspešnom) kraju morala sam da odlučim: da li ću da se pridružim nekoj korporaciji ili startup-u. Radila sam prakse i u jednom i u drugom, čak i u državnim institucijama tokom fakulteta. To iskustvo je bilo vredno, ali me je dovodilo u još veću dilemu jer sam videla dobre strane svih opcija. Odlučila sam da se prijavim na poslove koji su me privlačili u kompanijama i organizacijama koje su se činile kao dobro mesto za mene. Zato moj CV danas izgleda ovako: korporacija, start up, korporacija, startup, korporacija. I znate šta? To je sasvim u redu. Na svaku novu poziciju dolazila sam sa mnoštvom ideja, svesna unapređenja koje mogu da predložim, svesna izazova koje mogu da sprečim ili bar dočekam spremno.

Da li imate sve potrebne veštine i potrebne resurse za samostalan rad?

Ako se vaše veštine programiranja svode na ono što ste naučili na fakultetu ili nekom kursu, ne bih vam preporučila da budete deo startup-a u ulozi programera. Startup mora da bude osveženje na tržištu. Jedino tako će obezbediti klijente i/ili investitore. Ali, ako ste radili prakse, istraživali, proveli vikende i noći radeći na projektima za koje niko ne zna osim vas, ako ste tražili mentore, ako ste grešili i te greške uspešno ispravljali, startup je definitivno opcija koju možete razmotriti. Sa druge strane, ukoliko verujete da imate brojne veštine, ali se ne ističete ni u jednoj, ako želite da još učite kroz praktičan rad, ako želite startup, ali se osećate nesigurno kada zamislite jedan radni dan, korporacija je bolji izbor za vas. Vaša znanja i veštine će se značajno unaprediti u relativno kratkom roku, a vaša posvećenost će biti i prepoznata i nagrađena.

Da li vam je potrebna održiva finansijska nezavisnost ili možete da računate na svoje roditelje u prvom periodu?

Prilično jasna dilema. Ukoliko možete da računate da će vaši roditelji biti spremni/u mogućnosti da podrže vaš stil života bez obzira na vaše prihode, ovo pitanje nije faktor u odlučivanju. Ako ipak iz bilo kog razloga ne možete da računate na finansijsku podršku vaših roditelja, korporacija pruža stabilnost. Naravno da nećete moći da živite luksuzno, ali plata će biti redovna i dovoljna da napravite prve samostalne korake u životu.

Da li želite slobodu i neizvesnost koju sloboda donosi?

Sve ima svoju cenu, a sloboda je verovatno najskuplja neopipljiva stvar koju možete da posedujete. Startup vam tu slobodu pruža. Možete da radite kada želite, koliko želite i šta želite. Ali pre svega je važno da imate na umu da čak i u startup-u nećete biti sami. Ili ćete biti deo tima i raditi u dogovoru sa drugim kolegama, ili ćete taj tim voditi i imati odgovornost prema članovima tima. Ukoliko ćete raditi zaista sami, imajte na umu da to što radite za sebe implicira da svaka pauza ili neradni dan ili nemarno urađen zadatak će se direktno odraziti na vaš uspeh. Sloboda donosi i odgovornost, mnogo veću odgovornost od one koju nosite u korporaciji na početku vaše karijere. Ukoliko ne izabalansirate tu slobodu i odgovornost, uspeh će ostati van dosega.

Da li imate dovoljno razvijenu samomotivaciju ili vam je potrebna podrška i struktura?

Samomotivacija se savršeno nadovezuje na pitanje slobode i odgovornosti. Ukoliko vaša odlučnost ne uspe da se vrati na visok nivo nakon što klone (a prirodno je da klone i to često), ostavićete prostora za sumnju, strah, neraspoloženje, preispitivanje, a ta negativna energija ume da vas uvuče u spiralu iz koje je teško izdići se. Ovakva stanja su ozbiljna pretnja za startup, čak i ako ste deo tima. Ukoliko ipak duboko verujete u to što radite i ubeđeni ste da svaki izazov može samo da očvrsne vaš startup, nastavite da verujete i borite se za svoj cilj. Ako vam je potrebno da se konsultujete za sve odluke, ako više volite da znate tačno kada, šta i kako treba da se uradi, vaša metodičnost će vam biti od velike koristi u vašoj karijeri u korporaciji.

Ukoliko ne tolerišete autoritet, korporacija nije za vas. Nadređeni mogu biti različiti, ali na kraju dana ono što im je svima zajedničko je da oni donose odluke, pa to im je i u opisu posla. Te odluke se poštuju. Ukoliko niste saglasni sa njima, možete pokušati da ih preispitujete, ali bi mnogo korisnije bilo da pokušate da ih razumete. Verovatno bi se ispostavilo da niste imali dovoljno informacija ili znanja i iskustva da formirate preciznu širu sliku. I to je sasvim u redu. Autoritet nije samovolja nadređenog, već poštovanje prethodno definisanih strategija i pravila, a ono što mu daje snagu je poverenje zaposlenih u nadređenog i njegovu sposobnost donošenja odluka. Ukoliko niste spremni da to poverenje pružite od prvog radnog dana vašoj kompaniji, startup je bolji izbor.

Konačno, pri donošenju odluke, imajte na umu sledeće: Ne postoji savršen izbor. Svakoj korporaciji bi dobro došle neke karakteristike startup-a, i svakom startup-u bi dobro došle neke karakteristike korporacije. Korporacije danas teže inovativnosti, a startup-i, suočeni sa sve većom konkurencijom na tržištu, bi bili mnogo uspešniji da imaju resurse i strutkuiranost korporacija. Zato je u svetu sve veći trend međusobnih saradnji.

Vaša odluka sada neće definisati vašu karijeru niti uticati na to gde ćete biti za 50 godina. Mogla bi, ali za veliku većinu vas neće. Trendovi se menjaju. Sada ne postoje brojna zanimanja koja će postojati za 20 godina. Covid je pokazao da se u trenutku može desiti nešto što će nam promeniti živote iz korena. Jedini način da uspete je da razvijate sebe, lično i profesionalno, da gradite samosvest, snove pretvarate u ciljeve i ne odustanete. Zato birajte srcem šta će vas činiti ponosnim na kraju dana i razumom gde ćete svaki dan biti sve bolja verzija sebe. Da li je to korporacija ili startup je, složićete se, manje važno.

Jelena Novarlić
Employer Branding Expert

*Startup – (inovativna) kompanija mlađa od godinu dana ili dovoljno mlada da još uvek nema definisan profitabilan biznis model.

AIESEC HUB, Karijera