fbpx
Male tajne velikih lidera

Male tajne velikih lidera

  • AIESEC Srbija
  • AIESEC Srbija

Biti lider ne znači imati titulu, biti na nekoj poziciji ili sedeti u bilo kakvoj fotelji. Biti lider je pre svega stanje uma, uverenja i verovanja koje se pretvara u lidersko ponašanje ako imate dovoljno samopozdanja, integriteta, hrabrosti, upornosti. Na osnovu naših uverenja i verovanja, donosimo odluke i delamo. Zato i kažu da si ti ono što misliš da jesi.

Još jedna dobra vest je da nigde ne piše i ne postoji pravilo da možete biti lider tek nakon 3, 5 ili 10 godina radnog iskustva ili tek sa određenim brojem godina života. Lideri možete biti kad god to želite ako živite svoju strast.

I moraću da vam otkrijem: tajne lidera uopšte nisu tajne iako smo ovaj tekst tako nazvali. Ako pogledamo život i rad velikih svetskih a i domaćih lidera, možemo doći do nekoliko njihovih zajedničkih karakteristika koje sigurno i mnogi od vas imate:

Ono što lideri misle, to govore a onda i rade.

Čuvena izreka na engleskom kaže da moramo da „walk the talk“ ili hodamo ono što govorimo. Ako jedno pričate a drugo radite vrlo brzo gubite autoritet, a ako nemate autoritet ne možete biti lider. Autoritet može biti nametnut (na osnovu pozicije – kad ja moram da vas slušam jer ste mi šef) ili zaslužen (ja želim da vas slušam jer ste ponašanjem na određen način izgradili svoj autoritet kod mene).

Pogledaj šta te to čeka na konferenciji Novi Lideri u Subotici, Novom Sadu i Beogradu.

Dobro je imati na umu i izreku: „Ono što radiš govori toliko glasno da ne čujem šta pričaš“.

Lideri prihvataju izazove i kada se plaše.

Kažu da ako se uplašimo kad dobijemo neki zadatak, onda je to znak da treba da ga prihvatimo. Ako se nismo uplašili, onda je suviše lak i nećemo mnogo naučiti. Strah ume da parališe, a lideri to ne dozvoljavaju. Oni strah pretvaraju u adrenalin i vide ga kao mogućnost za učenje i razvoj. Oni svaki problem uz pravu pomoć (tim) mogu da savladaju.

Lideri znaju da sami ne mogu mnogo i da se rezultati postižu jedino timski,

zato svakodnevno grade svoj tim. Pravi lideri stvaraju druge lidere. Njihov najvažniji posao je da omoguće ljudima da se razvijaju, iskoriste maksimalno svoje potencijale i postanu lideri u svojoj oblasti i svom okruženju.

Zato lideri nesebično pomažu, dele znanje, povezuju ljude i žele da i drugi budu uspešni i mnogo bolji od njih samih, jer jedino tako će društvo/kompanija/organizacija biti uspešna i razvijati se.

Lideri se namerno okružuju boljima i pametnijima od sebe i ne libe se da traže pomoć ni savet. „Ako si najpametnija osoba u sobi, vreme je da promeniš sobu“.

Lideri kažu: „Greške su moje a uspesi su naši.“

Lideri znaju da se na greškama uči i da ne greše samo oni koji ništa ne rade, zato podržavaju greške i preuzimaju odgovornost za njih. Uspehe prepuštaju timu, jer uspeha ne bi ni bilo bez timskog rada. Lideri znaju da komuniciraju i govore na takav način da inspirišu i motivišu druge.

Nije dovoljno samo znati lepo govoriti, treba znati i kada, šta, kome i na koji naćin reći. Koristite svaku priliku i mogućnost da vežbate svoj javni govor, jer su komunikacione veštine i veštine prezentovanja i javnog govora u svakom poslu od izuzetne važnosti.

Pridruži nam se ove godine na New Leaders Conference-u Subotici, Novom Sadu i Beogradu.

Iako vam ne treba radno iskustvo niti određeni broj godina da biste bili lideri, sve nabrojane veštine i sposobnosti se stiču najbolje u praksi tj kroz rad, zato koristite svaku mogućnost za vežbanje, učenje i usavršavanje. Ne postoji zamena za iskustvo i zato je ono izuzetno vredno. Knjige vam mogu pomoći da brže ili lakše rešite problem, ali bez praktičnog iskustva, sve je samo teorija. A teorija često ume da se mnogo razlikuje od prakse i realnog sveta.

Znajući sve ovo, Delta je još pre sedam godina pokrenula program Mladi lideri preko kog zapošljava i pruža šansu mladim ljudima bez radnog iskustva. Cilj programa je da mlade, pametne ljude okruži izvanrednim liderima i stručnjacima u kompaniji koji će od njih za kratko vreme napraviti lidere. Skoro svi iz ovog programa su sada na menadžerskim ili direktorskim pozicijama u kompaniji. Čekamo i vas! Više info na www.mladilideri.rs

Kompanija Delta Holding učestvovaće na konferenciji Novi Lideri, a za konferenciju se možete prijaviti ovde.

 

Autor teksta:

Ana Brzaković, menadžer za eksternu komunikaciju u kompaniji Delta Holding

Karijera, Konferencije, Liderstvo