AIESEC PRAKSE

Prakse u inostranstvu

Pridruži se nekom od AIESEC programa praksi i upoznaj sebe.

Prijavi se!

Istraži volonterske i stručne prakse i pronađi pravu priliku za sebe.

AIESEC PRAKSE

Vreme je da odeš na praksu u inostrantvo.

Iskoristiti prilike u životu zahteva hrabrost, odlučnost i otvorenost prema novim iskustvima – pronađi svoju priliku uz AIESEC.

Stručne prakse

“Global Talent omogućava mladim ljudima da steknu internacionalno radno iskustvo kroz stručne prakse i poslovne projekte. Kroz ove prilike, učesnici imaju priliku razvijati svoje veštine, istraživati nove kulture kroz rad u timovima i doprinositi radu organizacija širom sveta.”

Saznaj više »

Volonterske prakse

“Global Volunteer je program razmena koji pruža priliku mladim ljudima da volontiraju u inostranstvu i učestvuju u različitim projektima i inicijativama vezanim za ciljeve održivog razvoja u različitim zemljama.”

Saznaj više »

Učiteljske prakse

“Global Teacher omogućava mladim ljudima da steknu internacionalno radno iskustvo u obrazovnim institucijama širom sveta i ostvare pozitivan uticaj na okruženje.”

Saznaj više »

q&a

Najčešća pitanja

Odgovorili smo na često postavljana pitanja!
Da li moram da budem član organizacije da bih otišao na praksu?
Ne! Na praksu može da ide bilo koja osoba od 18 do 30 godina, bez obzira na članstvo u organizaciji, mesto stanovanja i da li studira ili ne.
Da li se praksa plaća?
Da. Na sajtu stoji zvaničan fee za praksu, a pored toga praktikant je odgovoran da pokrije i troškove transporta, osiguranja i vize ukoliko je neophodna. Sa druge strane, u zavisnosti od tipa prakse, može biti obezbeđen smeštaj, hrana ili stipendija za praktikanta.
Gde sve mogu da idem na praksu?
Možeš da ideš u bilo koju zemlju koju vidiš na sajtu! Međutim, neke od tih zemalja su naše partnerske zemlje sa kojima imamo bolju komunikaciju nego sa nekim drugim zemljama, pa možeš dobiti dodatnu pomoć i podršku, ali u opticaju je bilo koja prilika za koju smatraš da je najbolja za tebe.