fbpx
NELT – Kako smo prebrodili poslovni izazov?

NELT – Kako smo prebrodili poslovni izazov?

  • Nelt
  • Nelt

U protekle dve godine prepoznali smo potrebu u okviru organizacije da je zaposlenima neophodno nešto više od klasičnih treninga koje redovno sprovodimo. Nešto brže, dinamičnije što će moći u kratkom vremenskom roku da se realizuje.

Kako smo prepoznali potrebu?

Većina kompanija koristi trening matricu kao bazu koja definiše set treninga koje jedna pozicija treba da prođe i mi kao kompanija smo primer istog. Međutim naišli smo na određene izazove koji su nas naveli na razmišljanje šta to možemo da uradimo dodatno, a da sam koncept ima veću upotrebnu vrednost.

Koja iskustva i izazovi su nas doveli do tog zaključka?

Podelićemo sa vama jedan primer koji će vam približiti izazov sa kojim smo se susreli.

Dolazi nam nova koleginicu na specijalističku poziciju u okviru HR sektora. Njena pozicija po trening matrici je podrzumevala da treba da ide na trening ,,Prezentacione veštine“. Međutim koleginica je već radila u prethodnoj firmi na poziciji koja je podrazumevala držanje treninga/prezentacija i ima iskustvo iz pomenutog.

Da li je trebalo da poslušamo matricu? Da li bi pomenuti trening imao vrednost za koleginicu?

Upravo iz tog razloga je nastao projekat Uzmi karijeru u svoje ruke.

Naša zamisao projekta “Uzmi karijeru u svoje ruke”:

Koliko često stanemo, zapitamo se, napravimo korak više i kažemo: ,,Vreme je da uradim nešto dobro za sebe i svoj razvoj.”?

Na osnovu aspiracija i potreba zaposlenih kreirali smo kreativne sadržaje za radionice koje su imale za cilj da privuku ljude, motivišu, daju dodatnu vrednost, ali isto tako su nudile mogućnost da se zaposleni samostalno prijave na radionice za koje osećaju potrebu.

Počeli smo tako što smo kroz različite interne kanale promovisali teme koje se odnose na soft skills

  • upravljanje vremenom i prioritizacija,
  • upravljanje stresom i konfliktima,
  • prezentacione i komunikacione veštine,
  • davanje feedback-a,
  • načini za sprečavanje odlaganja

Svaka tema je imala neki kreativni naziv (Možeš reći zbogom tremi, jer ključ je u dobroj pripremi) koji bi dodatno privukao zaposlene. Promovisali smo datume radionica, omogućili da one budu otvorenog tipa, a vreme trjanaja radionice ograničili na 2,5 sata.

Kako bismo kreirali atmosferu zajedništva ali i dali dodatan benefit zaposlenima u kontekstu kvaliteta radionica, osim talent tima u procesu realizacije radionica priključile su se koleginice iz HR-a, iz različitih centra ekspertize.

Koji poslovni izazov ste vi u poslednje vreme prebrodili? Podelite sa nama!

 

Autor teksta: Marija Stanković, specijalista za upravljanje talentima i treninzima Nelt Grupe

Karijera, Ostalo