fbpx
Španska ideja na srpski način!

Španska ideja na srpski način!

  • AIESEC Srbija
  • AIESEC Srbija

Globalna škola preduzetništva je projekat organizovan od strane AIESEC-a sa ciljem da mladima iz inostranstva i Srbije približi značaj preduzetništva. Kroz različite radionice, predavanja, igrice, rešavanja studije slučaja i pokretanja svog startapa učesnici projekta se na jedan celovit i sveobuhvatan način upoznaju sa stilom života jednog preduzetnika/ce, kako voditi startap, kako funkcioniše tržište itd.

Daniel iz Španije, jedan od učesnika projekta, je sa nama podelio svoje doživljaje sa prethodne Globalne škole preduzetništva.

˝Tokom boravka u Srbiji, shvatio sam koliko su Srbi slični Špancima. Najviše smo slični po otvorenosti, gostoljubivosti i toplini. Sve to je učinilo da se ovde osećam kao kod kuće i da mogu da iskažem svoje ideje i ko sam na najbolji način.

Mnogo toga sam naučio na projektu Globalna škola preduzetništva, a između ostalog, počeo sam da više cenim svoje vreme i da ga mudrije koristim. Smatram da ukoliko počnemo da koristimo vreme na pravi način možemo da postignemo mnogo i tako poboljšamo svoje živote i učinimo svet boljim mestom za život.˝

Daniel je sa timom studenata iz Beograda, takođe učesnicima projekta, došao na ideju da pokrene platformu za studente. Platforma za cilj ima da studentima obezbedi pristup kvalitetnim izvorima neformalnog obrazovanja i poveže ih sa poslodavcima i da na taj način smanji nezaposlenost.

Smatram da ukoliko počnemo da koristimo vreme na pravi način možemo da postignemo mnogo i tako poboljšamo svoje živote i učinimo svet boljim mestom za život.
˝Imao sam priliku da vodim tim ljudi, što je dosta izazovan zadatak i često su se dešavale nepredviđene situacije gde je jako bitno brzo se prilagoditi promeni. U tim trenucima video sam koliko je važno raditi sa pravim ljudima i koliko je važna motivacija i strast da se neka zamisao ostvari. Ovo je bilo sjajno iskustvo! Učili smo kroz rad u timu, a to je uvek donosilo dosta korisnih stvari i prespektiva.

Čitavo ovo iskustvo mi je pomoglo da prevaziđem strahove koji su me sputavali, i doprineli da povećam nivo svog samopouzdanja i hrabrosti što će mi pomoći da ostvarim svoje ciljeve. Mentori koji su nam pomagali na projektu su me inspirisali i dobio sam znanje koje će mi biti neophodno kao preduzetniku˝

U tim trenucima video sam koliko je važno raditi sa pravim ljudima i koliko je važna motivacija i strast da se neka zamisao ostvari.
Ukoliko želiš da ovog leta i ti budeš Globalni preduzetnik prijavi se na linku.

Više informacija možeš pronaći na Facebook stranici ili Instagramu.

Global Entrepreneur, Global Volunteer