fbpx

Top 10 destinacija u 2020.

  • AIESEC Srbija
  • AIESEC Srbija

Ako postoji nešto što ispunjava ljude na apsolutno svim nivoima, to su sa sigurnošću putovanja.

Engleska reč, wanderlust označava takozvanu ’’dijagnozu’’, kad ljudi imaju neodoljivu želju za putovanjima. Putovanja se smatraju najboljim načinom da se doživi avantura, upoznaju nove kulture i novi ljudi, i samim tim nauči nešto novo. Mnogi uveliko planiraju putovanja u 2020. godini, mi ćemo pokušati da vam pomognemo u tom izboru, a vi pakujte kofere!

Italija

Italija je jedna od najlepših zemalja na svetu sa milionima turista godišnje. Italija je mesto nastanka Rimskog carstva – jednom od najvećih u istoriji čovečanstva. Glavni a ujedno i najveći grad u Italiji je veličanstveni Rim. Posetite čuvenu Veneciju i vozite se u gondoli, probajte neodoljivu picu u Firenci, osetite italijansku istoriju tokom posete Koloseumu i uživajte Romeovoj i Julijinoj Veroni.

Maroko

Egzotični Maroko se nalazi na severozapadu Afrike, na zapadu izlazi na Atlantski okean, dok ga na severu zapljuskuje Sredozemno more. Za Maroko važi da je zemlja začina, kamila, boja, ljubaznih ljudi, nesvakidašnjih predela i neverovatne prirode. U Maroku u istom vidnom polju možete videti palme na vetru, kao i snežne vrhove planine Atlas.

Češka

Češka je zemlja koja je izuzetno poznata po svojim zamkovima i dvorcima, kojih ima čak preko 130. Mnogi od njih su izuzetno očuvani i vekovima su u vlasništvu uglednih čeških porodica. Pored predivne arhitekture, još jedan od neizostavnih stvari koje ćete imati priliku da probate jeste specijalno češko pivo.

Španija

Španija je zemlja odmora, vina, i san skoro svakog čoveka. Svako je u nekom momentu poželeo da poseti magičnu Španiju! Ova zemlja je bez sumnje sjajna za putovanje u društvu, a nedavno je proglašena za idealnu zemlju za solo putovanje. Iskusite špansku kulturu punu dobrodošlice, istorije i arhitekture, uz čašu sangrije dok gledate egzotični flamenko!

Turska

Turska je dugi niz godina jedna od najpopularnijih destinacija za letovanje. More, ljubazni domaćini, bogata istorija, samo su neki od razloga zašto se mnogi odlučuju za Tursku. Zbog položaja države na dva kontinenta, turska kultura je jedinstven spoj istočnjačkih i zapadnjačkih običaja i tradicija, pa bi u tom slučaju putovanje u Tursku bez sumnje bio odličan izbor!

 

Nemačka

Kada je reč o Nemačkoj, najčešće asocijacije koje imamo su Oktobarfest, pivo i kobasice. Ipak, Nemačka je mnogo više od toga. Odiše bogatom arhitekturom što dokazuje činjenica da Nemačka ima preko 2100 dvoraca i zamkova. Osetite duh Bavarske, raznovrsnih peciva i kvalitetnog piva, posetite urbani Berlin i iskusite Nemačku na poseban način!

Tunis

Ova egzotična zemlja na milion načina pruža svojim turistima najbolji mogući boravak. Mnogi ne znaju da pustinja Sahara obuhvata čak 40% Tunisa, ili pak da oaza u Kebilu sadrži ostatke naselja iz kamenog doba. Takođe, skoro svaki film iz serijala ’’Zvezdani ratovi’’ snimljen je u Tunisu. Ovo je samo nekoliko razloga zašto bi trebalo posetiti ovu mističnu zemlju i iskusiti njihovu kulturu, videti nešto novo i upoznati divne ljude.

Azerbejdžan

Azerbejdžan je država koja nudi veoma zanimljivu kulturu. Čaj se pije sa džemom, da, a nacionalno jelo Azerbejdžana su palačinke punjene bundevom, povrćem i mesom. Takođe, ukoliko osetite miris blata, okrivite vulkane. Verovali ili ne, Azerbejdžan ima više od 400 blatnjavih vulkana koji pri erupciji mogu dostići i do kilometar visine. Toliko vole i tepihe da su im posvetili muzej na obali Bakua koji je, pretpostavljate, u obliku tepiha.

Brazil

Najveća i najnaseljenija država u Južnoj Americi. Zemlja sambe i karnevala, fudbala i odbojke, ali i prekrasne prirode. Samba je najpopularniji brazilski ples, a sertanejo najpoznatija brazilska muzika. Skulptura Hrista koja se nalazi u Rio de Žaneiru jedna je od sedam novih svetskih čuda.

Poljska

Još jedna u nizu naše ’’must visit’’ kolekcije jeste Poljska! ’’Pivnica Swidnicka’’ koja posluje od davne 1275. godine, najstariji je restoran u Evropi a nalazi se u poljskom gradu Vroclavu. Univerzitet u Krakowu je drugi najstariji univerzitet u Evropi. Slavni kompozitor Frederik Šopen je bio Poljak, i njegova kuća je dan danas očuvana. Poljska je država koja odiše bogatom kulturom i zasluženo se našla na našoj listi.

Ako biste otišli negde gde biste pored fantastičnih predela imali i nezaboravno iskustvo, upoznali desetine novih ljudi, uticali na one kojima je pomoć potrebna i samim tim učinili ovaj svet boljim mestom za život, posetite naš sajt aiesec.org i izaberite svaršenu prakasu ili se prijavite na bit.ly/GlobalVolunteer20 i mi ćemo vam pomoći da kreirate svoje nezaboravno iskustvoovog leta!

Global Volunteer, Ostalo