fbpx
Uspeh počinje kad prvi put izazoveš sebe

Uspeh počinje kad prvi put izazoveš sebe

  • AIESEC Srbija
  • AIESEC Srbija

 

Vrlo retko izlazimo iz “sigurne zone” i ne damo sebi da provirimo u onaj svet mogućnosti koji nam se pruža na korak od odbrambenog zida. Ušuškamo se u svoju dnevnu rutinu i ne damo joj da se promeni.

Međutim, negde u fakultetskim danima, shvatamo da je možda došao trenutak da postanemo samoinicijativni i da što se kaže uzmemo stvar u svoje ruke. Da uradimo nešto što će nam uliti novu količinu energije i dati inspiraciju i motivaciju za sve što nas čeka nakon studija.

Imala sam sreću da pričam sa Nikolom Vranjinom, trenutno zaposlenim u jednoj multinacionalnoj kompaniji i nekadašnjim članom AIESEC-a. Između ostalog, u toku razgovora rekao mi je: “Koliko uložiš u sebe toliko će ti se i vratiti”. Čula sam više puta tu rečenicu, ali nikada nisam zastala i o njoj dobro razmislila. Šta sam ja to dobro uradila za sebe i na koji način sam ja to investirala u svoj lični razvoj?

kasica prasica
Photo by rawpixel on Unsplash

Prijavi se za članstvo, klik klik klik.

………….

Počeli smo priču i saznala sam da je svoje studentske dane proveo volontirajući u AIESEC-u. Kaže da je to internacionalna platforma koja omogućava mladim ljudima da upoznaju sebe i svoje snage, da se razvijaju, uče nove stvari, upoznaju neverovatne ljude i postanu najbolja moguća verzija sebe.

Setim se da mi je već neko pričao o toj organizaciji više puta i postajem sve zainteresovanija. Šta mogu dobiti od te organizacije? Zašto ću biti drugačija? Šta ću to novo naučiti?

Upitnik
Photo by Evan Dennis on Unsplash

Odgovor koji sam dobila, glasio je:

“AIESEC mi je omogućio da se razvijem na ličnom i profesinalnom planu i otkrijem šta je to čime bih voleo da se bavim u budućnosti. Pružio mi je priliku da budem deo velikih projekata, ostvarujem uspehe o kojima nisam mogao ni da sanjam i koji su u velikoj meri uticali na moj razvoj, postao sam svestan sebe i svojih kvaliteta.

Istakao bih nešto što sam naučio u AIESEC-u i čime se vodim i dan danas u poslu, a to je: sve je moguće i za sve uvek postoji rešnje, a na nama je da budemo dovoljno hrabri i da ga pronađemo“.

U AIESEC-u sam proživeo situacije kojih se uvek rado sećam, putovao sam, imao sam priliku da upoznam mnošto različitih kultura i neverovatne ljude iz čitavog sveta. 

Kao neko ko se bavi HR-om, mogu ti reći da je danas vrlo važno da se diferenciraš u odnosu na ostale kandidate na tržištu rada. Način na koji to možeš uraditi jeste tako što ćeš biti aktivna i tokom studija, bilo kroz rad u nekoj nevladinoj organizaciji, dodatnim fakultetskim aktivnostima, i dr.”

Moj izbor bio je AIESEC, a da mogu ponovo da biram, opet bih odabrao isto. 

Izbor
Photo by Pablo García Saldaña on Unsplash

………….

Epilog ovog razgovora bio je taj da sam se učlanila u AIESEC u martu 2017. a od pre nepunih mesec dana postala sam Predsednica Lokalne kancelarija AIESEC-a na Univerzitetu Singidunum.

Šta ti čekaš? Budi deo naše priče, i prijavi se ovde.

 

Autor teksta: Marina Glavič

 

Članstvo