fbpx
Zašto ti fakultet (ne) treba

Zašto ti fakultet (ne) treba

  • Coca-Cola HBC
  • Coca-Cola HBC

Živimo u društvu u kom je, naročito u sferi biznisa, sve veći fokus na veštinama. Veštine su ništa drugo do operacionalizovano znanje koje dobrim delom stičemo na fakultetu. Zamislimo odlazak kod lekara bez ijedne diplome na svom zidu koji na to pitanje odgovara sa otrcanom LinkedIn frazom kako se danas sve vrti oko veština. U drugu ruku, ne želimo ni lekara sa hrpom diploma bez stvarnih sposobnosti i iskustva. Tržište se menja neverovatnom brzinom i logično, formalno institucionalizovano obrazovanje to ne uspeva da isprati. Kako god biznis danas izgledao, ipak počiva na osnovama koje su vrlo slične načinu na koji su poslovali Mleci pre više stotina godina. Zato je formalno obrazovanje uvek važno, jer predstavlja osnovu na kojoj ćeš graditi svoje veštine od početka svoje karijere.

Prednost današnjeg sistema poslovanja leži u tome što ukoliko ipak nemaš određena formalna znanja, daće ti priliku da naučiš usput – stav, ambicija i lične vrednosti postaju glavni prediktori budućeg postignuća.

Negde početkom 2014. Godine, ja sam na početku svojih dvadesetih godina. Kao studenta psihologije, mučilo me je pitanje šta je to što ću raditi čitavog života, koji je to posao koji će mi obezbediti i osećanje ispunjenosti i egzistenciju. Nisam bio siguran da li sam, kao neinformisan srednjoškolac, doneo pravu odluku odabirom fakulteta. Tako, shvatio sam i značaj donošenja informisanih odluka u životu. Otprilike tada, počeo sam da radim različite povremene poslove, od kurira do pomoćnog radnika, kako bih uzeo neki dodatni džeparac, a vremenom je to preraslo u različite prakse u većim kompanijama. Ispostavilo se da je moj izlazak u stvarni svet bio odličan potez – sem džeparca pokupio sam različita kritična iskustva koja su mi omogućila mnogo jasniju percepciju svoje buduće karijere, ali i veštine koje su mi toliko nedostajale. Ova iskustva dala su mi odlično polazište na tržištu rada i priliku da počnem da donosim informisane odluke u svom životu.

Nekoliko godina kasnije je 2017. godina, apsolvent sam, iza sebe imam praksu u HR-u, u matičnoj struci, nekoliko meseci iskustva rada na najrazličitijim poslovima. Na društvenim mrežama, vidim jedan lep vizual i interesantnu poruku, u pitanju je RISE Management Trainee program. Nekoliko meseci ranije, propustio sam priliku da se uključim u Coke Summership. Svestan sam da retko kada dobijaš drugu priliku i prijavljujem se za Trainee program u Coca-Cola HBC. Nakon nekoliko krugova selekcije koji su bili poprilično dobro iskustva za mene, pravim najveći zaokret do sada, na predlog regrutera prihvatam poziv na intervju za poziciju Business Developera u prodaji.

Od tog momenta, moja kriva učenja se zaoštrava i vreme se ubrzava. Dobio sam priliku da radim u različitim kanalima prodaje, sa različitim profilima kupaca, rukovodilaca i kolega. Nakon godinu dana, dobijam priliku da po prvi put vodim tim u prodaji, što činim naredne dve godine. Sve to vreme, apsolutan fokus bio je na performansu i mom ličnom razvoju. Pre svega, fokus je bio na veštinama neophodnim za kvalitetno rukovođenje trenutnim procesima, ali i potencijalno budućim ulogama u kompaniji. Inicijalno obrazovanje koje sam stekao, delovalo je na prvi pogled poprilično daleko i irelevantno. Vremenom sam ipak sve više uviđao koliko povezujemo trenutna iskustva sa prethodno naučenim. Da li  je to bila interna komunikacija, pregovori sa kupcima ili analiza prodajnih trendova, neke stvari koje sam pokupio mnogo su značile. Susrećući se sa konstantno novim iskustvima, bilo je prijatno osloniti se na nešto u šta si siguran.

Od prošle godine, deo sam Commercial Capability Development tima i sada aktivno učestvujem u unapređenju različitih procesa koje sam pre koju godinu i sam učio. Pored toga, bavim se i razvojem ljudi u prodaji i više nego ikad imam priliku da znanja stečena obrazovanjem primenim u praksi. Za kratko vreme, naučio sam puno i upoznao najrazličitije ljude. Smatram da mi je u tome najviše pomogao otvoren um i spremnost kada su se nove prilike ukazivale. Tako, verujem da za karijeru u modernom poslovnom okruženju nije presudno ni znanje ni veštine, jer se lako stiču uz adekvatan stav, naravno kada si na početku svoje karijere. Na kraju dana, na svojoj koži sam osetio koliko je to tačno.

Ključna poruka je, poslušaj oca ili majku, u pravu su kada kažu:”Nikad ne znaš kad će ti zatrebati”, ali isto tako, nikada ne smatraj da sticanjem neke diplome završavaš sa učenjem – učenje tek tada počinje!

Marko Božić,

Commercial Trainer.

AIESEC HUB, Karijera, Liderstvo